Ontwerpers

Scholten & Baijings

Bekijk de items van deze ontwerper

Stefan Scholten en Carole Baijings vormen sinds 2000 een ontwerpduo. Scholten studeerde aan de Degin Academy Eindhoven, Baijings is autodidact. Na de realisatie van diverse projecten waarin zij de

grenzen tussen autonoom en toegepast werk hebben afgetast, wordt in hun nieuwe werk meer nadruk gelegd op vormgeving binnen het interieur. In het Nederlandse productontwerp nemen ze een geheel eigen positie in. Hun werk is minimalistisch maar tegelijkertijd rijk aan detail en zeggingskracht door een ambachtelijke afwerking en een afgewogen maar krachtig kleurpalet.
Scholten & Baijings maakt gebruik van rasters, lichtwerking en grafische vlakverdelingen. Door de duidelijke aandacht voor ambacht en traditie ontstaat er een goede balans tussen ontwerp en functionaliteit. Inmiddels hebben zij een relatie opgebouwd met verschillende opdrachtgevers zoals HAY, Van Esch en Gelderland. Delen van hun werk zijn opgenomen in de vaste collecties van Centraal Museum Utrecht, Stedelijk Museum Amsterdam en Nederlands Textiel Museum Tilburg.

Scholten & Baijings
terug